5 kedvenc jegyesfotó helyszín Budapesten

Már korábban volt egy blogbejegyzésem a kedvenc budapesti jegyesfotó helyszínekről, ám azóta módosult kicsit a lista. Lett, ami lekerült a TOP5 helyezettek közül és lettek új, kedvenc helyszínek is. Bár rangsort most sem szeretnék tenni, mert ez több mindentől függ, ám a jegyesfotózás szempontjából ezek a helyek bármikor szuper képeknek adhatnak otthon.

1. Margitsziget

A Margitsziget az egyik kedvenc helyszínem, hisz amilyen nagy, annyi lehetőséget tartogat magában. És a mai napig mindig felfedezek egy-egy újabb olyan részt, amelyben meglátom a lehetőséget pár újabb csodás kép megalkotásához.
A Japánkert és környéke, főleg tavasztól őszig nyújt príma helyszíneket, a kis tó, a kőkert és a fák gyűrűjében.
Beljebb haladva a park rész is számos ötlet megvalósítására alkalmas.
Majd tovább haladva a kolostorromok is adhatnak pár kép erejéig ötletet a fantáziának.

Megközelíthető:
Gyalog a Margithíd bármely végéből.
Tömegközlekedve a 26-os busszal
Autóval pedig az Árpádhíd felöli oldalról érkezve lehet parkolni a fizetős parkolóban.

2. Budai vár

A budai vár Budapest egyik legszebb helyszíne és egyben leglátogatottabb pontja is. Emiatt aztán nehezebb is itt fotózni, hogy ne lépjen bele a képbe 2 percenként egy-egy turista. Ám, ha sikerül ezeket az akadályokat megugrani, kiváló képek készülhetnek.
Sőt, akár a reggeli napfelkelte is nagyszerű hátteret adhat a képeknek és nem mellesleg ilyenkor még kevés ember is jár arra

Megközelíthető:
Autóval a Vár környékén, lábánál lehet parkolni csak, mivel külön engedély kell, ha be szeretnénk hajtani fent a Vár utcáiba.
Tömegközlekedve ajánlott leginkább a 8-as busszal a Deák Ferenc tér vagy a Széll Kálmán térről indulva.

3. Várkert Bazár

Tavasszal és nyáron is gyönyörű színekben pompázik a Várkert Bazár, mely szintén egyik kedvenc helyszíneim között szerepel. És ugyancsak nagyszerű panorámát nyújt Pestre. Bár itt is sok járókelő megfordul, de ha ügyesen vagyunk mindig van pár üresjárat egy-két bensőségesebb kép elkészítésére. Ingyenesen használható a helyszín, de célszerű azért előtte jelezni és írásos engedélyt kérni, hogy biztos ne zavarjanak minket. ([email protected]; Telefonszám: +36 1 225 0554, H-P: 9:00-17.00 között).

Megközelíthető:
Autóval a Várkert Bazár előtti parkolóban lehet megállni, már ha van hely.
Tömegközlekedve a 19-es és a 41-es villamos megállója van legközelebb.

4. Zuglói Japánkert

Zugló szívében van ez a csodálatos oázis. A betondzsungel mellett alakítottak ki egy olyan szép, klasszikus japánkertet, mely több szempontból is kiváló fotóshelyszín. Mivel nem nagy, ám ennek ellenére számos izgalmas része van, így több fajta fotós helyszínt kapunk, pár lépés távolságra egymástól. Sziklakert, bambusz erdő, kis tavacska, óriásfák kőpadokkal.
Érdemes bejelentkezni itt is és időpontot foglalni, mert népszerű hely. Fizetős, így belépőt kell váltani a portán.
(Cím: Bp., 1149, Mogyoródi út 56-60. A Kövér Lajos utca 1. iskola bejáraton lehet bejutni. Tel.: 06 1 273-2741)

Megközelíthető:
Autóval célszerű menni, parkolni a Mogyoródi úton, illetve a Kövér Lajos utcában lehetséges.
Tömegközlekedve a 3-as és 69-es villamossal a Jeszenák János utca megállótól kb. 10 perc séta a Mogyoródi úton befelé.

5. Városliget

Az egyik legnépszerűbb helyszín, főleg mióta annyi felújítás ment véghez rajta. Bár a turisták számára is kedvenc célpont, szerencsére olyan nagy területet foglal magába, hogy biztos találunk egy-egy szabad helyet a fotózásra. Több fajta stílusban készülhetnek képek. Akár a klasszikus romantikus fotózás, akár a sportosabb képeknek is van lehetősége itt. A Vajdahunyad vára és a mellette lévő tó, a zöld füves, fás rész vagy akár a környező új épületek, műemlékek (Magyar Zene Háza, Hősök tere, Széchenyi gyógyfürdő, stb.).

Megközelítése:
Tömegközlekedve több busz, troli is megáll itt, de talán a földalatti a leggyorsabb és legpraktikusabb.
Autóval is több helyen meg lehet állni a fizetős parkolókban.