Jegyes fotózás kontra Kreatív fotózás

Gyakran merül fel a kérdés, hogy mi a különbség a jegyes- illetve a kreatív fotózás között. Mivel az embernek nem mindennap van esküvője, így egyáltalán nem ciki, ha esetleg nem vagyunk tisztában a fogalmakkal. Ezt a rövid cikket azért írtam most, hogy segítsek a pároknak tisztázni a fogalmakat, mely akár abban is segíthet, hogy eldönthessék, szeretnének-e jegyes fotózást is az esküvő előtt vagy sem.

Térjünk egyből a lényegre. Az alapvető különbség a kettő között az időpont és a téma.
De nézzük meg, hogy mit is értünk ez alatt.

Jegyes fotózás

A jegyes fotózás az esküvőt megelőző időszakban van, mely lehet akár hónapokkal vagy csak hetekkel a Nagy Nap előtt. Ez amolyan előhírnöke, beharangozója az esküvőnek. A témája jóval kötetlenebb, mint a kreatív fotózásnak. Bár egy jó fotós itt is törekszik, hogy ötletes képek készüljenek, de más megközelítésből értendő a „kreatív” kifejezés. A jegyes fotózásnál általában azt szoktam javasolni a pároknak, hogy válasszanak olyan helyszínt, mely számukra valamiért fontos jelentőséggel bír. Lehet az első randi helyszíne, vagy ahol az első csók volt, esetleg közös hobbijuk miatt. De teljesen kötetlenül, szinte bárhol elkészülhetnek a fotók. Többnyire hétköznapi ruhában, ám olyan öltözékben ajánlatos, melyben jól érzik magukat és később is szívesen újranézik benne majd magukat. A jegyes fotókból kiváló köszöntő ajándékokat is lehet készíttetni a násznép számára (hűtőmágnes, asztali dísz stb.), de akár a lagzi helyén dekorációnak is kiváló.

További érdekes és hasznos tippeket és ötleteket az alábbi linkre kattintva olvashattok a jegyes fotózásról:

Hogyan készüljünk a jegyes fotózásra?!

Kreatív fotózás

A kreatív fotózás az, amikor már a gyönyörű esküvői ruhában készülnek  a (többnyire) beállított képek (melyek persze kiegészülnek az elkapott pillanatokkal is). Megvan a smink, a haj, a ruha, a csokor a menyasszony részéről, illetve az öltöny, a szép cipő, stb. a vőlegény oldaláról. A kreatív fotózás ideje és helyszíne több tényezőtől is függhet. Vannak párok, akik a Nagy Napon szeretik „letudni” ezt a részt is, de nem ritka, hogy másik napon, másik helyszínen kerül sor a fotózás ezen szakaszára. Ezt befolyásolhatja az időjárás, a rendelkezésre álló idő vagy akár a helyszín is. Ezt előzetes egyeztetés után szokták megbeszélni a párok a fotóssal.

Összefoglalva tehát, a Jegyes fotózás az esküvő előtt, amolyan Nagy Nap előhírnökeként értendő, míg a Kreatív fotózás már szorosan a Nagy Naphoz köthető, a menyasszonyi ruhában, illetve öltönyben készült szép fotók.