Légy sikeresebb a társkeresőkön profi fotókkal!

Meglátni és megtetszeni. Ez a kulcs. Lehetsz Te a világ legrendesebb pasija vagy épp a legkedvesebb nője, először úgyis az dönt, hogy meg akad e a szeme a másik nemnek rajtad vagy sem. A társkereső alkalmazásokon az emberek ezredmásodperc alatt döntenek, hogy valakit jobbra vagy balra húzzanak e. Ha nem megfelelőek a képeid, akkor a siker esélye is minimálisra csökken.

Persze kinek mi a célja a társkeresőkön. Ebbe most nem kívánok belemenni, mert oldalakat lehetne írni róla. Ebben a cikkben a normális, komoly párkapcsolatra vágyó embereket kívánom megszólítani. Sok mindent le lehet szűrni pár fotóból. Ennek megvan a pszichológiája és rejtett üzenete is. Ki milyen típus, vagy épp mire vágyik, ki vagy mi a célja.

Ha felmegyünk a pl. Tinderre mi is számtalan típussal találkozhatunk. Vannak, akik a szolidabb képi világot szeretik, vannak, akik meg akarják mutatni mekkora menőjanik és vannak, akik a képek által akarják bemutatni, mi a főbb érdeklődési körük, pl. sport, gasztro, buli, barátok, utazás stb.

Az biztos, hogy egy jó fotósorozat nagyot tud lökni a szekerünkön, hogy több matchünk legyen és talán pont azzal álljunk majd párban, akit nekünk rendelt az ég.

Volt olyan megrendelőm, aki azért keresett meg, mert sajnos nagyon kevés egyezése volt a másik nemmel. És ezért is szeretett volna már olyan profi fotókat, melyektől remélte, hogy ez a ráta pozitív irányba billen el. Mikor elmentünk fotózni, előtte beszélgettünk, milyen ő a hétköznapokban, mit szeret csinálni, milyen a saját stílusa. Mert ez az egyik legfontosabb, hogy ne mások akarjunk lenni a képeken, – főleg, ha társkeresőre szeretnénk egy sorozatot -, mert azzal csak újabb csalódást okozunk a másik félnek és közben magunknak is, hogy hopp mégse egymást keressük. A képek legyenek önazonosak. Egy sima sportos szettben is lehetünk csinosak, vonzóak, de egy elegánsabb szettösszeállításban is kitűnhetünk. Persze a legjobb, ha ilyet is, olyat is készítünk. De a lényeg, még mindig az, hogy önmagunk maradjunk!

Visszatérve az ügyfélre, megkértem, hogy mutassa meg, most milyen fotói vannak. Nem megbántva őt, de 2-3 kép után máris tudtam, hogy mi az első ok, amiért elmaradnak a hőn áhított lájkok. Gyenge felbontású, főleg selfie vagy (kapu)telefonnal lőtt képek voltak, amik még a legvonzóbb emberek esetében sem mindig sikerülnek fényesen.

Mivel a legtöbben amatőr modellek azok, akik szeretnének fotókat ilyen célra, így eleinte kicsit feszültek a kamera előtt. Ezzel sincs semmi baj, senki sem született modellnek. Ebben szoktam sokat segíteni, kommunikációval, pózokkal, hogy természetes, de egyben profi hatású legyen a kész portfólió. Az utómunkánál is ezt veszem figyelembe. Hisz fontos, hogy a fényképek, melyekkel később ismerkedni szeretnénk, ne egy agyonretusált sorozat legyen, mert annak semmi értelme, ha a képeken belénk szeret a másik, aztán élőben megkérdezi, hogy tényleg Te voltál a fotókon?!

A Tinderen a képek döntenek, valamivel ki kell tűnni, meg kell, hogy fogd a másikat. Ehhez pedig olyan fotókra van szükséged, melyek igényesek, természetesek és tényleg Te vagy rajtuk. Miután megvan a match, pedig már csak rajtad múlik, hogy csavarod el az illető fejét. De ahhoz az, kell, hogy egyáltalán eljuss a kommunikáció lehetőségéig, ehhez pedig jó képek kellenek.

A már említett ügyfelem, miután megkapta a képeket, rögtön lecserélte az addigi fényképeit. És nem vicc, már egy napon belül érezhető volt a javuló tendencia, jöttek a matchek. Hát ennyit számít egy jó kép!

Itt a tavasz, színekbe költözik a természet, az emberek is sokkal nyitottabbak az ismerkedésre, így mikor, ha nem most érdemes adni egy lökést a párkeresésnek. He Te is szeretnél új képeket magadról és több matchet a társkeresőkön, tedd meg az első lépést egy friss portfólióval!